Weersituatie La Palma

Actueel

Het klimaat van La Palma

La Palma is één van de zeven grote eilanden van de Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met zelden dagtemperaturen onder de 20°C.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 21°C.

Jaarlijks valt op La Palma gemiddeld zo'n 325 mm neerslag, verdeeld over 40 dagen in het jaar. Het noorden is vrij vochtig, maar het zuiden van het eiland is droger en zonniger. Aan de noordzijde valt jaarlijks tot 700 mm neerslag terwijl er aan de zuidzijde van la Palma maar een 200 mm valt. De natste maanden zijn november tot en met februari met ongeveer 6 regendagen per maand. In deze maanden valt gemiddeld rond de 50 mm regen per maand. In de maanden mei tot en met augustus valt vaak geen regen.

In La Palma schijnt de zon gemiddeld 2088 uur per jaar. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer 200 uur per maand. In de wintermaanden ligt dit gemiddelde rond de 150 uur per maand. In de warmste maanden schijnt de zon 9-10 uur per dag en in de koudste maanden 6-7 uur per dag. Het zuidelijke deel van La Palma is veel warmer en aangenamer door de golfstroom die hier langsloop en zorgt het hele jaar voor ideaal vakantie weer. Het zuiden heeft ook het dubbele aantal uren zon per jaar dan het noorden.

De zeetemperatuur ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 23°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19-20°C.  

Weer La Palma

Klik door naar één van de locaties in de regio La Palma voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.