Weersvoorspelling Canada

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Het klimaat van Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld, doordat het zo'n groot land is treden er verschillende klimaten op. Het klimaat van Canada is in drie stukken te verdelen: het droge en koude noorden, het gematigde zuiden en het koele oosten met extreme winters. Canada heeft in de zomer temperaturen van 20°C in de Rocky Mountains, tot 35 graden in midden en zuid Canada. In oostelijk Canada is de temperatuur iets lager.

In de winter in Canada is het koud weer met name in het noorden en in het midden. Temperaturen dalen daar gemakkelijk tot -30 graden.

Noord-Canada bestaat uit de streken Yukon, Northwest Territories en Nunavut. Het klimaat van Noord-Canada is vooral koud, met sneeuw en ijs, de temperaturen kunnen makkelijk dalen tot -30°C. Af en toe kan de warmte uit het zuiden naar het noorden komen, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 30°C. Alleen in Nunavut blijft de temperatuur dan bij de 20°C steken.

Zuid-Canada bestaat uit de staten British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba en Ontario. Het klimaat van Zuid Canada is afwisselend. Het zuiden van Canada heeft een extreem landklimaat. De gemiddeld warmste steden in Canada zijn Vancouver, Victoria en Windsor. Van zuid naar noord wordt het steeds kouder, het klimaat heeft dan de neiging over te gaan in een toendraklimaat.

In het westen langs de kust heerst een zeeklimaat en in de bergen een bergklimaat. Koude winters met soms temperaturen tot -50°C in het noorden, staan tegenover korte zomers met temperaturen tot soms +40°C in het zuiden. Sneeuw valt volop en elke winter ligt in grote delen van Zuid Canada een pak sneeuw van 50 centimeter dik.

Oost-Canada bestaat uit de staat Quebec en New Foundland/Labrador. Het kan landinwaarts in de zomer vrij warm worden. Langs de kusten van Labrador en Newfoundland komt vaak mist voor, vooral gedurende de zomermaanden, een gevolg van de lage temperatuur van het water van de Labradorstroom. In het noorden van Quebec heerst een toendraklimaat.

Vooral natuurliefhebbers komen in dit enorme land bijzonder aan hun trekken. Doordat het land dunbevolkt is, zijn veel natuurgebieden niet aangetast door de mensen. 

Het weer in Canada

Het weer in Canada word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Canada tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.