Weersvoorspelling Land China

Alle locaties in China


Zoek een plaats, regio of land:

A
Anshan
 
B
Baoding Beijing
 
C
Changchun Changde Changsha
Changzhou Chengde Chengdu
Chenzhou Chongqing
 
D
Dali
Dalian Dandong
 
F
Fuzhou
 
G
Ganzhou Guangzhou Guilin
Guiyang
 
H
Haikou Hangzhou
Harbin Hefei Hengyang
Hohhot Hong Kong Hualian

Weer en klimaat van China

China heeft zo?n grote landoppervlakte dat het meerdere klimaatsoorten kent.

In het westen van China is het door de hoge ligging niet erg warm. Tot het westen van China behoort Xinjiang, Gansu, Qinghai en Tibet. In de bergen heerst een hooggebergteklimaat en is het gemiddeld 3C. In de lagere delen is het niet veel warmer, gemiddeld 10C. Op de hooglanden van Tibet en Qinghai (boven de 4000 meter) zijn de zomers kort en gematigd warm. In West-China komt ook een woestijnklimaat voor, namelijk in de Takla-Makanwoestijn. De gemiddelde regenval bedraagt in het westen van de woestijn ongeveer 38 mm en in het oosten ongeveer 10 mm per jaar. De gemiddelde temperatuur bedraagt in juli 25 graden Celsius maar kan oplopen tot 38 graden Celsius. In januari ligt in de gemiddelde temperatuur op tot ?10 graden Celsius maar kan dalen tot ?20 graden Celsius.?s Winters sneeuwt het er. De zon schijnt er gemiddeld 3000 uren per jaar.

In het noorden van China komen veel woestijnen voor en dus ook het woestijnklimaat. Tot het noorden rekenen we de provincies Shandong, Hebei, Shanxi, Shaanxi, Ningxia, Binnen-Mongolië, Beijing, Liaoning, Jilin en Heilongjinang. De gemiddelde temperatuur varieert van -1,6C in de heuvels bij Hailar tot 14C in de laagvlakte bij Jinan. De winters zijn lang en koud door de invloed van een koude luchtstroom, afkomstig uit Oost-Siberië. In de woestijn is het ?s winters iets warmer met een temperatuur rond het vriespunt. Op de laagvlakte ten zuiden van Beijing is het gemiddeld 5C. De zomer is warm in Noord-China, in het noorden is het gemiddeld 26C, in de bergen is het iets lager en in de laagvlakte ten zuiden van Beijing is het 32C gemiddeld. Juli en augustus zijn de natste maanden, met rond de 200 mm neerslag per maand. Het zeewater van de Straat van Bo Hai, in het noorden van de Gele Zee, is in augustus 24C.

Het klimaat in Zuid-China is het gemiddeld warm. Tot het zuiden van China behoren de provincies Sichuan, Hubei, Henan, Anhui, Jiangsu, Shanghai Shi, Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan, Guizhou, Yunnan, Guangxi, Guangdong, Hong Kong en Hainan. De winters zijn kort en zacht, soms is er helemaal geen winter. Langs de kust van Guangdong vriest het zelden, op de laagvlakte is het gemiddeld 7C en in Nanjing en de omgeving van Wuhan daalt de temperatuur wel tot onder de nul. De zomers in het zuiden zijn warm, met een gemiddelde temperatuur van 33C. ?s nachts koelt de temperatuur naar een graden van ongeveer 25C.

Van mei tot september steekt in het oosten, zuiden en zuidwesten van China de zuidwestmoesson op. Dit veroorzaakt extreme regenval, met soms neerslaghoeveelheden van 100 tot 150 mm regen per dag.

De gemiddelde uren zon per jaar in China ligt tussen de 2600 en 3200 uren.

Alle weerfoto's uit ChinaZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten