Weersvoorspelling Curacao

Actueel
Middag
Avond
Nacht

Het klimaat van Curacao

Het klimaat op Curaçao is een tropisch savanneklimaat. In een tropisch savanneklimaat is het weer gedurende het hele jaar vrij constant, maar toch is er een klein beetje sprake van een droog en een nat seizoen. De noordoostelijke passaatwinden hebben de overhand, waardoor de wind vaak vanaf de Caraïbische Zee waait. ’s Middags is het meestal 30 tot 33 graden, in de nachten koelt het af naar ongeveer 25 graden. Vanwege het warme zeewater kan het vooral midden op het eiland soms benauwd zijn, pal aan zee is het dankzij een zeebries vaak aangenamer.

Meeste regen tussen oktober en december

Op Curaçao is een klein onderscheid te maken tussen een natter en een droger seizoen. De minste regen valt in de maanden februari tot en met juni, het natst is het in de maanden oktober tot en met december. Gemiddeld over het jaar valt er ongeveer 500 millimeter, maar dis verschilt van jaar tot jaar sterk dankzij het soms wel of soms niet voorkomen van tropische depressies.

Kans op orkanen klein

Op Curaçao is er een kans op het voorkomen van tropische stormen of orkanen. Het Atlantisch orkaanseizoen loopt van juni tot en met november en heeft een piek in de maanden augustus en september. Tropische stormen en orkanen trekken zelden recht over Curaçao, maar wanneer ze op grotere afstand langstrekken kunnen ze wel voor een zeer onrustige zee aan de noordzijde van het eiland zorgen. Ook is er kans op veel neerslag, soms meer dan het normale jaartotaal in een paar dagen tijd.

Vaak zon

De zon schijnt vaak op Curaçao. Gemiddeld over een jaar schijnt de zon ongeveer 3000 uur. De meeste zonneschijn is in het droge seizoen, dus van februari tot en met juni. Dagenlang somber weer komt zelden voor. Als dat gebeurt, dan is de kans daarop het grootst in de maanden oktober tot en met december. Het hele jaar door is de zonkracht hoog, maar in de wintermaanden heeft de zon net iets minder kracht.

Beste reistijd Curaçao

Voor Curaçao is de beste reistijd de periode van februari tot en met juni, omdat dan de minste neerslag valt en de zon het vaakst schijnt. Ook in de rest van het jaar is het vaak heerlijk vakantieweer en is de kans op slecht weer klein.

Het weer in Curacao

Het weer in Curacao word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Curacao tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.