Weersvoorspelling Dominicaanse Republiek

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Het klimaat van Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt in het midden van het Caribisch gebied. Er heerst een gematigd tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 25°C. De temperaturen kunnen gemakkelijk boven de 30°C uitkomen.

In het bergachtige gebied komen verschillende temperaturen voor. Bijvoorbeeld de temperatuur bij Contanza in de Cordillera Central is gemiddeld maar 16°C. Het verschil in temperatuur tussen de winter en de zomer is klein. De temperatuur in de zomermaanden varieert van 22 tot 32°C en in de wintermaanden van 19 tot 29°C. Augustus is de warmste maand en januari de koudste. Maar het gaat om een temperatuur verschil van een paar graden. De Enriquillo-slenk is met temperaturen tot 40°C het warmste gebied van het land. Het koudste is het in de bergen, daar kan de temperatuur in januari tot beneden het vriespunt dalen.

Aan de noordkust en in het centrale bergland komen passaatwinden voor, hierdoor valt hier de meeste regen. Deze regen valt in de maanden mei, augustus, september en oktober het meeste. De droogste maanden zijn januari en februari. In het oosten valt een gemiddelde neerslag van 1350 mm per jaar. In het westen regent het minder, namelijk 500 mm per jaar. In het noordoosten, het gebied van Los Haitises, valt de meeste regen met een gemiddelde van 2000 mm per jaar. De buien vinden meestal aan het begin van de avond plaats, in de vorm van korte, hevige buien.

De temperatuur van de Dominicaanse wateren varieert van 26 tot 30°C, dit is erg aangenaam. De Dominicaanse Republiek heeft gemiddeld 225 dagen zon per jaar.

Maar de Dominicaanse Republiek ligt wel in een orkaangevoelige omgeving. Het hoogseizoen voor orkanen loopt van augustus tot oktober. Vooral de tweede en derde week van de maand september zijn erg orkaangevoelig. 

Het weer in Dominicaanse Republiek

Het weer in Dominicaanse Republiek word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Dominicaanse Republiek tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.