Weersituatie Normandië

Actueel

Het klimaat van Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat zonder grote temperatuurverschillen in de seizoenen. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 22°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 7°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Normandië is 10°C. De Atlantische Oceaan heeft in juli een zee temperatuur van 16°C en in januari van 5°C.

In Normandië regent het regelmatig, maar nooit lang achter elkaar. Er valt gemiddeld 1000 mm neerslag per jaar, verdeeld over 180 neerslagdagen. De meeste regen valt in de maanden maart, oktober en november met gemiddeld 14 regendagen per maand. De droogste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde van 8 regendagen per maand.

In Normandië schijnt de zon gemiddeld 1550 uur per jaar. De meeste zon schijnt in de maanden mei t/m augustus met gemiddeld 7uur zon per dag.

Vanwege de ligging aan zee heeft Normandië vooral met noorden- en westenwinden te maken. In het voorjaar kan het flink spoken in het gebied met storm en regen. Maar diezelfde dag nog kan het weer zonnig worden; het weer in Normandië is vaak onvoorspelbaar.  

Weer Normandië

Klik door naar één van de locaties in de regio Normandië voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.