Weersituatie Ligurië

Actueel

Het klimaat van Ligurië

Ligurië is een regio in het noordwesten van Italië aan de Ligurische Zee. De regio heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in de regio Ligurië in juli is 27°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 11°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Friuli-Venezia Giulia bedraagt 15,6°C.

Ligurië ligt aan de Golf van Genua, een deel van de Ligurische Zee (noordelijk deel van de Middellandse Zee). Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 23°C en in juli van 9°C.

Per jaar valt er gemiddeld 1000 mm neerslag in Ligurië, verdeeld over 121 neerslagdagen per jaar. De meeste kans op neerslag is er in oktober tot en met januari met respectievelijk 13, 12, 11 en 10 regendagen per maand. De droogste maanden zijn juli en augustus met gemiddeld 6 regendagen per maand.

De zon schijnt gemiddeld 2220 uur per jaar in Ligurië. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 10 uur zon per dag.

Ligurië heeft soms te maken met de Mistral, een wind uit Frankrijk die op kan lopen tot windkracht 9. 

Weer Ligurië

Klik door naar één van de locaties in de regio Ligurië voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.