Weersituatie Sicilië

Actueel

Het klimaat van Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee aan de punt van de "laars" van Italië. Het eiland heeft een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur van Sicilië in juli is 31°C. De gemiddelde dagtemperatuur van januari is 15°C. De gemiddelde temperatuur van Sicilië is 20°C. Sicilië ligt in de Middellandse Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in januari van 14°C.

Per jaar valt er gemiddeld 611 mm neerslag verdeeld over 80 neerslagdagen op Sicilië. In november tot en met februari valt de meeste neerslag met gemiddeld 10 regendagen per maand. De minste regen kunt u verwachten in juli met maar 1 neerslagdag, gevolgd door juni en augustus met 2 dagen.

De zon schijnt gemiddeld 2700 uur per jaar op Sicilië. De kans op de meeste zon is in juli en augustus met maar liefst 11 uur zon per dag.

In de zomer waait de sirocco over Sicilië, een hete woestijnwind afkomstig uit Noord-Afrika die de temperaturen doet laten stijgen. Aan de oostkust is het vochtige wind en aan de noord- en westkust een droge wind.

Weer Sicilië

Klik door naar één van de locaties in de regio Sicilië voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.