Weersituatie Toscane

Actueel

Het klimaat van Toscane

Toscane is een regio in Centraal-Italië aan de Thyrreense Zee. Het gebied heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari bedraagt 10°C. Die van juli is 31°C. De gemiddelde temperatuur van Toscane is 15°C. Toscane ligt aan de Thyrreense Zee (gedeelte van de Middellandse Zee). Deze heeft in juli een gemiddelde temperatuur van 23°C en in januari van 13°C.

Er valt jaarlijks in Toscane gemiddeld 912 mm neerslag in Toscane, verdeeld over zo'n 97 dagen. De natste maanden zijn november, januari en april met gemiddeld 10 regendagen per maand. De droogste maand is juli met 4 regendagen per maand, gevolgd door juni en augustus met 6 dagen.

De zon schijnt gemiddeld 2300 uur per jaar in Toscane. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 9 uur zon per dag.

De overheersende windrichting van Toscane is het zuidwesten. Dit is een wind beïnvloed door de zee die bijna altijd aanwezig is. In het najaar kan het hard waaien. In het voorjaar en de zomer zorgt de wind vaak voor een verkoelend briesje.  

Weer Toscane

Klik door naar één van de locaties in de regio Toscane voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.