Weersituatie Azoren

Actueel

Het klimaat van Azoren

De Azoren is een Portugese eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan, bestaande uit negen bewoonde eilanden. De grootste stad is Ponta Delgada op het eiland São Miguel.

De Azoren heeft een mild zeeklimaat met milde temperaturen in zowel de winter als de zomer en met veel neerslag in de winter.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari bedraagt 17°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 24°C. De gemiddelde temperatuur van de Azoren is 17,3°C.

De eilanden van de Azoren liggen in de Atlantische Oceaan. Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 16°C en in juli van 22°C. Dit is vrij warm en dat komt door de warme golfstroom die de eilanden passeert.

Op de Azoren valt jaarlijks zo'n 1020 mm neerslag, verdeeld over 188 regendagen. De Azoren kent een erg wisselvallig klimaat: een regenbui kan heel snel worden afgewisseld met zon en andersom. De meeste regen kunt u verwachten in de maanden november tot en met maart met gemiddeld 18 tot 20 regendagen per maand. De minste regen valt in juli en augustus met gemiddeld 10 regendagen per maand.

Per jaar schijnt gemiddeld 1738 uur de zon op de Azoren. De zonnigste maanden zijn juli en augustus met gemiddeld 8 uur zon per dag.

Door de invloed van de oceaan waait het altijd op de Azoren. In de winter en het najaar kunnen deze winden (die meestal uit het noordoosten of oosten komen) erg hard zijn en kan het dus stormen.  

Weer Azoren

Klik door naar één van de locaties in de regio Azoren voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.