Weersituatie Menorca

Actueel

Het klimaat van Menorca

Menorca vormt een eiland van de Balearen en ligt in de Middellandse Zee ten oosten van het vasteland van Spanje. Op Menorca heerst een mediterraan klimaat met zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Menorca is gemiddeld het koudste eiland van de vier grote eilanden.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar van Menorca, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 14-15°C. Deze grote temperatuurverschillen komen door de invloed van de Middellandse Zee. In het voor- en najaar liggen de dagtemperaturen ongeveer rond de 22°C.

Op Menorca valt relatief weinig neerslag per jaar, jaarlijks valt er gemiddeld 430 mm regen. In de maanden september tot en met februari valt relatief meer regen dan in de andere maanden. Maar de natste maanden van het jaar zijn september, oktober en november met gemiddeld 9 dagen regen per maand. In de zomermaanden is het droog, met gemiddeld 2 regendagen per maand.

Menorca ontvangt veel zon gedurende het hele jaar, namelijk op 315 dagen van het jaar. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld 10-11 uur per dag en in de wintermaanden rond de 4-5 uur. De rest van het jaar schijnt de zon gemiddeld 7-8 uur per dag.

Menorca staat bekend als windy island door de acht verschillende winden die op dit eiland kunnen waaien. De bekendste is de Tramuntana, dit is een koude noordelijke wind. Deze wind koelt het klimaat, vooral in de winter.

De zeetemperatuur van Menorca ligt in juli, augustus en september rond de 24-25°C en vormt zodoende ideaal zwemwater tijdens uw vakantie! 

Weer Menorca

Klik door naar één van de locaties in de regio Menorca voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.