Weersvoorspelling Sri Lanka

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Sri Lanka

Het klimaat van Sri Lanka kan beschreven worden als een tropisch klimaat. Maar het is in Sri Lanka iets kouder dan een tropisch klimaat door de frisse oceaanwinden. Het klimaat kenmerkt zich met warm weer en een hoge vochtigheidsgraad. De gemiddelde dagtemperatuur ligt gedurende het hele jaar rond de 28-30°C. Er komen nauwelijks temperatuurverschillen voor tussen zomer en winter. De temperaturen door het land kunnen wel iets verschillen; zo kan het in Nuwara Eliya, in het Centrale Hoogland, 16°C worden, maar in Trincomalee, aan noordoostelijke kust, kan het 32°C worden. Deze temperatuurverschillen komen door de verschillen in hoogteligging. Op de laaggelegen gebieden komt het hele jaar een hoge temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad voor. Op de hooggelegen gebieden in het binnenland wordt de temperatuur bepaald door de hoogte; per 100 meter daalt de temperatuur 0,5°C. Het klimaat is hier bijna het hele jaar aangenaam, niet te heet overdag en zelden zeer fris 's nachts. Mei, juni en juli zijn de warmste maanden van het jaar.

Het grootste deel van Sri Lanka heeft een overvloedige of matige regenval, die verspreid valt over het jaar. De zuidwestelijke kust en de bergen ontvangen de meeste neerslag. In de periodes van april tot juni en oktober tot november valt hier de meeste regen. Het noordoosten van Sri Lanka, voornamelijk de laaggelegen gebieden, is het droogste gedeelte van het land. De zuidwestelijke moesson brengt regen met zich mee naar het westen, zuiden en midden van Sri Lanka van mei tot juli. De noordoostelijke moesson brengt regen met zich mee van december tot januari. De regenbuien vallen meestal in de namiddag en gaan vaak gepaard met onweer.

Het aantal uren zonneschijn varieert van 6 tot 8 uur per dag. In de regenseizoenen is het aantal uren zonneschijn aanzienlijk lager door de bewolking, hierdoor schijnt de zon gemiddeld 2 à 3 uur per dag.

Het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Sri Lanka tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.