Weersituatie Costa de Lisboa

Actueel

Het klimaat van Costa de Lisboa

Costa de Lisboa is de streek rondom Lissabon in het midden van Portugal, in het westen gelegen aan de Atlantische Oceaan. De streek heeft een mediterraan klimaat met milde, natte winters en warme, droge zomers.

De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 27°C. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 15°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Costa de Lisboa bedraagt 17°C. Costa de Lisboa ligt gedeeltelijk aan de Atlantische Oceaan. Deze heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 15°C en in juli van 20°C.

Per jaar valt er gemiddeld 750 mm neerslag in Costa de Lisboa, verdeeld over 80 neerslagdagen per jaar. De meeste kans op regen is er in november tot en met februari met gemiddeld 10 tot 12 regendagen per maand. De minste regen valt in juli en augustus met gemiddeld 1 regendag per maand. Hierna volgen juni en september met ieder 2 dagen.

De zon schijnt gemiddeld 2700 uur per jaar in Costa de Lisboa. De meeste kans op zon is er in juni tot en met augustus met gemiddeld 11 uur zon per dag.

Costa de Lisboa heeft vrijwel het hele jaar door te maken met een wind uit het westen of noordwesten, beïnvloed door de oceaan. Deze wind geeft in de zomer verkoeling maar kan in de winter koud aanvoelen en heeft dan een meestal een windkracht van 4 tot 8.  

Weer Costa de Lisboa

Klik door naar één van de locaties in de regio Costa de Lisboa voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.