Weersvoorspelling Duitsland

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Regio's in Duitsland

Het klimaat van Duitsland

Het weer en klimaat van Duitsland wordt bepaald door de gematigde westenwinden van de Atlantische Oceaan en de Noordzee. In Duitsland komen geen grote temperatuurverschillen of extreme weerssituaties voor. Het klimaat is te omschrijven als een zeeklimaat.

In het uiterste zuiden aan de grens met Oostenrijk heerst een hooggebergteklimaat. De temperatuur in Duitsland is gemiddeld hetzelfde als in Nederland. Gemiddeld is de temperatuur in juli 22°C, in het oosten en in de dalen in het zuiden zijn de temperatuur net iets hoger, namelijk iets boven de 23°C.

Keulen is over het hele jaar genomen de stad met de warmste temperaturen, maar ook de omgeving van Stuttgart en Düsseldorf zijn gemiddeld warmer dan de rest van Duitsland. 's Nachts koelt het af tot zo'n 12 tot 14°C

De winters zijn in het westen minder streng dan in het zuiden en oosten. In het westen is de gemiddelde temperatuur in januari -0,5°C, in het oosten -3,5°C en in het zuiden -6°C. De koudere gebieden van Duitsland zijn Feldberg, Nurberg, Harz en vooral de Zugspitze.

Duitsland is een land waar regelmatig sneeuw valt en ligt. In grote delen van Duitsland ligt op meer dan dertig dagen per jaar een sneeuwdek. Vooral de hogere gedeeltes van de heuvels en bergen zijn sneeuwrijk. Het Schwarzwald, Bohemerwoud en Thüringer Wald en Sauerland hebben op meer dan 90 dagen per jaar sneeuwbedekking.

De neerslag varieert van 500-700 mm in de Laagvlakte tot 700-1500 mm in het middelgebergte en meer dan 2000 mm in de Duitse Alpen. De Zugspitze ontvangt jaarlijks 2004 millimeter regen.

De zon schijnt in Duitsland jaarlijks gemiddeld rond de 1500 uur. Het minst schijnt de zon in Düsseldorf met 1364 uur. 

Het weer in Duitsland

Het weer in Duitsland word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Duitsland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.