Weersvoorspelling Thailand

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Het klimaat van Thailand

Thailand heeft een tropisch regenklimaat en staat onder invloed van de moesson. Het weer kenmerkt zich met veel neerslag en hoge gemiddelde dagtemperaturen. De temperaturen zijn afhankelijk van de hoogteligging of de afstand tot zee waar zeewind voor verkoeling zorgt.

De gemiddelde dagtemperatuur in Thailand ligt rond de 31°C. Temperaturen boven de 40°C komen bijna niet voor in het land. 's Nachts is het gemiddeld 23°C, behalve in de bergen daar is het zo'n 19°C. Het warmste gedeelte van Thailand is de Centrale Laagvlakte. Hier wordt het overdag gemiddeld 33°C. April is de warmste maand van het jaar, vlak voordat de moesson heerst. De koudste maanden zijn december en januari.

Thailand staat onder invloed van de moesson. Thailand kent twee moessonperiodes. Van mei tot en met september waait de zuidwestmoesson en van oktober tot januari de noordoostmoesson. Tijdens de moesson treden vooral in de middag en avonduren regenbuien op. Als het regent, duurt dit hooguit een uur, maar dan valt er ook veel regen. Niet elke dag vallen er buien, maar het is wel vochtig. Van januari tot april is het een stuk droger.

Jaarlijks valt er in Thailand gemiddeld tussen de 1000-1500 mm neerslag. In het zuiden is het iets natter met 2000 mm neerslag per jaar. Helemaal nat is de westkust tussen Phuket en de grens met Myanmar. Hier valt jaarlijks 5000 millimeter regen en op sommige plekken zelfs meer.

De hoeveelheid zonneschijn is tijdens de maanden juni tot en met september het laagst, met een gemiddelde van 4-5 uur zon per dag. De rest van het jaar schijnt de zon maar liefst 9-10 uur per dag.

Het weer in Thailand

Het weer in Thailand word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Thailand tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.