Weersvoorspelling Land ItaliŽ

Alle locaties in ItaliŽ


Zoek een plaats, regio of land:


Weer en klimaat van ItaliŽ

Italië heeft een mediterraan klimaat, met droge warme zomers. Het weer in Italië is te verdelen in drie gebieden: de kuststrook, het noorden met de Alpen, en het zuidelijk deel en de eilanden. Over het algemeen geldt hoe noordelijker je komt, hoe kouder en natter het wordt. Gemiddeld valt in Italië tussen de 500 en 1000 millimeter per jaar.

Italië heeft vooral in het midden en zuiden een mediterraan klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is in Rome in de zomer zo'n 25įC en in de winter rond de 7įC. In de omgeving van Rome worden hoge zomertemperaturen getemperd door wind van zee, echter ook temperaturen in de 30įC komen veelvuldig voor. Vooral aan de westkust van Italië is de ?Tramontana? merkbaar. Dit is een droge noordoostenwind die vooral in de winter waait in Italië. Het is een frisse valwind.

In het noorden van Italië zijn de Alpen en de Po-vlakte. In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat (zie ook klimaatsoorten). De winters zijn erg koud, in januari is de temperatuur -10įC op een hoogte van 2000 meter. Ook in de dalen zijn de temperaturen laag. Aan de zuidkant van de Alpen valt de meeste neerslag, waarvan de meeste neerslag in de zomer valt. De Alpen vormen een populair wintersportgebied, met 180 dagen sneeuw per jaar. Op de Po-vlakte zijn de zomers warm en de winters koud. In de zomer is de dagtemperatuur gemiddeld 29įC. In de winter komt veel mist en nevel voor en ?s nachts daalt de temperatuur tot -2įC. In het voor- en najaar valt de meeste regen.

Zuid-Italië heeft droge, hete zomers met veel zonneschijn. Vooral als de Sirocco waait kan het flink heet zijn. Deze wind neemt warme vochtige lucht van de Sahara mee naar Italië. De temperaturen kunnen dan oplopen tegen de 45įC. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 30įC. De zon schijnt veel in Palermo bijna 2500 uur zon per jaar. Zuid-Italië heeft een veel groter percentage zonneschijn dan in de rest van het land. In Zuid-Italië valt sneeuw in de winter, alleen aan de kust en het zuiden van Sicilië is sneeuwvrij. Onweer komt niet veel voor. Gemiddeld wordt per jaar op een dag of 10 onweer waargenomen.

Sardinië heeft eveneens zachte regenrijke winters en droge en vaak zeer warme zomers. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in de zomer aan de kust tussen de 25°C en 30°C. In de bergen liggen de dagtemperaturen rond de 20°C.

Alle weerfoto's uit ItaliŽZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten